Lymfedrainage

Ons lichaam heeft niet alleen een bloedbaan, maar ook een lymfestelsel, waar lymfe doorheen stroomt. Het lymfestelsel (lymfevaten en lymfeknopen)* speelt een belangrijke rol bij het onderhouden van een ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het vervult niet alleen voedende en zuiverende, maar ook drainerende taken.

Door ziekte, stress of als gevolg van een ongeval kan de natuurlijke afvoer van lymfe worden bemoeilijkt. Door middel van lymfemassage (methode Vodder) wordt de afvoer van (overtollig) lichaamsvocht gestimuleerd waardoor uw lichaam zich beter kan reinigen en u sneller zult herstellen.

*) Op het kruispunt van grote lymfevaten bevinden zich lymfeknopen. Deze liggen dicht bij organen en worden ook wel klieren genoemd. De klieren filteren de lymfe en halen er lichaamsvreemde stoffen uit (bacteriën, kankercellen, celresten, etc.). Deze lichaamsvreemde stoffen komen vervolgens in de bloedbaan terecht doordat het lymfestelsel en de bloedbaan met elkaar in contact staan. Via de bloedbaan worden de lichaamsvreemde stoffen afgevoerd. In de lymfklieren worden ook witte bloedcellen gemaakt die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem van het lichaam.

Voor een afspraak kunt u bellen, een email sturen of het contactformulier invullen.