Vragen van patiënten

Last schaampijn

Last van schaampijn?

Schaampijn is pijn nabij het schaambot, ook wel de schaambeen of os pubis genoemd. Schaampijn kan door allerlei zaken worden veroorzaakt. Wat die oorzaken zijn en wat schaampijn daadwerkelijk is kunt u hieronder lezen.

Sporten in winterseizoen

Sporten in het winterseizoen

De winter komt er weer aan en voor velen is dit hét seizoen. Lekker skiën in de bergen en de hele dag buiten zijn. Dat is een prettig vooruitzicht, maar het moet goed voorbereid worden om blessures te voorkomen.

Syndesmoseletsel

Wat is syndesmoseletsel?

Syndesmose is het gewricht tussen het kuitbeen en het scheenbeen. Syndesmoseletsel, oftewel high ankle sprain, is een letsel van de banden (banden voor en achterzijde) van de syndesmose. De syndesmose is zeer belangrijk voor de stabiliteit van de enkelvork, welke met name van pas komt tijdens het lopen.

PRF behandeling

Wat is een PRF behandeling?

Een PRF behandeling staat voor Pulsradio Frequente Stroom behandeling. Met een naaldje wordt de zenuwwortel door middel van een elektrisch stroompje behandeld.

Inzakkingsfractuur wervelkolom

Wat is een inzakkingsfractuur van de wervelkolom?

Een inzakkingsfractuur van de wervelkolom of een compressie fractuur wil zeggen dat u een breuk in de wervel heeft. Hierdoor zakken één of meerdere wervels in. U kunt zo een stabiele of instabiele fractuur hebben. Afhankelijk van welke van de twee u last heeft, kan een behandeling worden ingezet.

Valrisicotest

Wat houdt een valrisicotest in?

Blessures aan het lichaam kunnen op twee manieren ontstaan. Door overbelasting, een plotseling verkeerde beweging of door een val. Een val kan lelijk letsel veroorzaken. Er is een test om het risico tot vallen te bepalen en uiteindelijk met advies van een specialist te verhelpen als dat mogelijk is.