Syndesmoseletsel

Wat is syndesmoseletsel?

Syndesmose is het gewricht tussen het kuitbeen en het scheenbeen. Syndesmoseletsel, oftewel high ankle sprain, is een letsel van de banden (banden voor en achterzijde) van de syndesmose. De syndesmose is zeer belangrijk voor de stabiliteit van de enkelvork, welke met name van pas komt tijdens het lopen.

PRF behandeling

Wat is een PRF behandeling?

Een PRF behandeling staat voor Pulsradio Frequente Stroom behandeling. Met een naaldje wordt de zenuwwortel door middel van een elektrisch stroompje behandeld.

Inzakkingsfractuur wervelkolom

Wat is een inzakkingsfractuur van de wervelkolom?

Een inzakkingsfractuur van de wervelkolom of een compressie fractuur wil zeggen dat u een breuk in de wervel heeft. Hierdoor zakken één of meerdere wervels in. U kunt zo een stabiele of instabiele fractuur hebben. Afhankelijk van welke van de twee u last heeft, kan een behandeling worden ingezet.

Valrisicotest

Wat houdt een valrisicotest in?

Blessures aan het lichaam kunnen op twee manieren ontstaan. Door overbelasting, een plotseling verkeerde beweging of door een val. Een val kan lelijk letsel veroorzaken. Er is een test om het risico tot vallen te bepalen en uiteindelijk met advies van een specialist te verhelpen als dat mogelijk is.

Veranderen lichaamshouding

Waarom moet ik mijn houding verbeteren?

Eigenlijk is de vraag niet goed gesteld. ‘Iets moeten’ gebeurt onder dwang en dat werkt normaal gesproken niet. De vraag die u eigenlijk moet stellen is: ‘Waarom zou ik mijn houding willen veranderen?’.

Wat is een whiplash?

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een aandoening die vaak veroorzaakt wordt door een auto-ongeluk of een kop-staartbotsing. Een whiplash, wat vrij vertaald zweepslag heet, is een gevolg van het abrupt voor- en achteruit klappen van het hoofd en nek. Hierdoor ontstaat er letsel aan de rug en/of nekwervels. De aandoening komt niet alleen voort uit auto-ongelukken, maar kan ook veroorzaakt worden door een onverwachte val of botsing. Denk aan een valpartij bij het skiën of paardrijden.