Triggerpoint therapie & dry needling

Triggerpoints zijn ‘knopen’ in uw spieren*; verhardingen die de spiervezels beletten om te ontspannen. Ze beperken u in uw bewegingsvrijheid, maar kunnen ook stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken. De triggerpoint therapie volgens Simons & Travell spoort de pijnpunten in uw spieren op, om deze vervolgens met behulp van verschillende technieken te behandelen. Het doel is een volledig functieherstel van de spier in kwestie.

 Dry needling is een relatief nieuwe, maar zeer effectieve behandelmethode. Met behulp van een zeer dunne acupunctuurnaald wordt een spierknoop (triggerpoint) aangeprikt en gestimuleerd. Door deze techniek kunnen de spiervezels zich snel en langdurig ontspannen.

*) Spieren zijn opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In een normale ruststand is zo’n spiervezel noch uitgerekt, noch samengetrokken. Is sprake van een ‘knoop’ in de spier, dan blijkt dat de spiervezels (in rust) meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking met een slechte doorbloeding, waardoor afvalstoffen zich ophopen.

Voor een afspraak kunt u bellen, een email sturen of het contactformulier invullen.