Medical taping tegen hooikoorts, helpt dat?

Het is weer zomer! Heerlijk voor de meesten, maar ook het hooikoortsseizoen voor sommigen. Een ontzettend vervelend fenomeen, dat branderige ogen, loopneuzen en een heleboel niezen veroorzaakt.

Meestal komt er rond de lente en zomer veel stuifmeel in de lucht. Sommige mensen reageren hier helemaal niet op, terwijl het lichaam van anderen anti-stoffen gaat vormen tegen dit stuifmeel. Er ontstaat dan een overreactie van het afweermechanisme. De slijmvliezen gaan meer slijm produceren met alle gevolgen van dien. Er zijn medicijnen die deze klachten goed kunnen onderdrukken.

Liever geen medicijnen pakken tegen hooikoorts?

Pak je liever geen hooikoortspilletje, maar wil je wel verlichting? Dan is medical taping wellicht iets voor jou! Een onderzoek dat werd gehouden bewees dat 84% van de mensen flinke verlichting ervoeren dankzij medical taping. Het geeft namelijk een rustgevend effect op het allergische reactie mechanisme en het bindweefsel. Daarnaast geeft de tape ondersteuning in het reflex gebied van de longen op borstwervel niveau.

Er is nog geen wetenschappelijke claim beschikbaar voor het effect van de medical taping tegen hooikoorts, maar gezien 84% verlichting voelde en de onschuldigheid van de tape, is het absoluut de moeite waard om het eens te proberen.

Aanbrengen van medical taping

Allereerst is het belangrijk dat de huid goed schoon en vetvrij gemaakt wordt, voordat we de tape aanbrengen. Er zijn twee mogelijkheden voor het aanbrengen van medical taping

1. De c-vorm methode:

Hierbij worden er twee rechte tapes in een c-vorm langs de wervelkolom geplakt. Daar zit het longgebied, de wervelkolom blijft hierbij vrij.

2. De X-vorm methode:

Bij deze methode wordt er een x-tape gedeeltelijk over de wervels gepakt.

Soms wordt het aangeraden om naast een rugtape ook een borsttape aan te leggen. Dit maakt het gewenste effect nog sterker.

Na de medical taping

Gebruik na het tapen geen oliehoudende doucheproducten (ervoor overigens ook niet). Dan blijft de tape gedurende 5 dagen goed zitten. Na een week kan er overwogen worden om de tape nogmaals aan te brengen. Onderzoek wijst echter wel uit dat de eerste en tweede keer tapen het beste effect geven. Bij een eventuele derde of vierde keer bleek het effect van hooikoorts vermindering af te nemen.

Wilt u van uw hooikoorts af?

Wilt u graag meer informatie over deze bijzondere wijze van medical taping? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op. Onze specialisten hebben goede ervaringen met medical taping tegen hooikoorts.