Wat is Cesartherapie?

Cesartherapie is een behandelmethode/oefentherapie die men bewust laat worden van onjuiste houdingen en bewegingen in het dagelijks leven. Vaak veroorzaken die twee punten klachten die niet willen verdwijnen omdat het patroon simpelweg niet doorbroken wordt. Bij ons in de praktijk helpen wij u bewust te worden van uw houdingen en bewegingen zodat klachten met de juiste oefeningen eindelijk verdwijnen! Cesartherapie kan gezien worden als een verdieping of specialisatie in de fysiotherapie. Bij deze methode werken we vooral met oefeningen die u thuis dient te herhalen en toe te passen. 

Wat is het doel van Cesartherapie?

Het aanleren van de juiste belasting voor uw lichaam staat centraal. Wanneer u bijvoorbeeld dagelijks een verkeerde houding aanneemt is het lastig om dat per direct niet meer te doen. Die zijn er met de dagen, maanden of soms zelfs jaren zo ingesleten dat het onnatuurlijk voelt om een andere houding aan te nemen. Ook al is die houding ontzettend slecht voor uw lichaam!

Ons doel tijdens het uitvoeren van de Cesartherapie is daarom dat u zich realiseert waar de klachten vandaan komen, zodat u ze kunt voorkomen. Een stukje bewustwording die u meteen zal helpen! Daarnaast kijken wij tijdens de behandeling uitsluitend naar oefeningen die voor u praktisch bruikbaar zijn. Zodat u er makkelijk thuis aan kunt werken.

Zelfredzaamheid

Wanneer u zich na verschillende sessies beter voelt is het natuurlijk de bedoeling dat u dat gevoel vasthoudt. Daarom hechten wij ontzettend veel waarde aan zelfredzaamheid. Tijdens de behandelingen wordt er hierom ook weinig tot geen gebruik gemaakt van apparatuur. Zo bent u zelf in staat (thuis) om uw klachten onder controle te houden en te voorkomen! Het voordeel hiervan is natuurlijk een prettiger leven, maar ook dat bij herhaling van die oefeningen klachten minder snel zullen terugkeren.

U zou dus kunnen zeggen dat fysiotherapie meer gericht is op klachten, terwijl cesartherapie meer gericht is op bewustwording van de dagelijkse houdingen en bewegingen.

Hulp nodig?

Heeft u last van houdingen of bewegingen die u pijn doen? En kunt u wel wat hulp gebruiken om daar van af te komen? Neem dan direct contact op met ons! Wij helpen u er zo snel mogelijk en vakkundig van af te komen.