Wat is aerobe trainen?

Aerobe trainen is een manier van trainen waarbij de ademhaling en hartslag verhoogd zijn. Er wordt meer zuurstof verbruikt in het lichaam. De energie die nodig voor spieractiviteit wordt via een normale weg geproduceerd, namelijk met behulp van zuurstof.

Bij aerobe trainen moet je denken aan een langdurige activiteit met een lage intensiviteit. Dit is makkelijker vol te houden en zorgt voor een goede vetverbranding. Tijdens een aerobe training verbruiken de spieren hun eigen glycogeen en wordt het opgeslagen vet gebruikt. Het is daardoor dus een prima methode om wat kilo’s kwijt te raken.

Deze manier van trainen versterkt niet alleen gelijk je conditie maar ook je hart- en vaatsysteem.

Waar moet je aan denken bij een aerobe training? Je traint 5 maal per week als je intensiteit laag is. Wanneer je intensiteit wat hoger ligt, train je 3 maal per week. De duur van je training ligt tussen de 20 tot 60 minuten onafgebroken trainen. Daarbij is het belangrijk dat je 50-90% van je maximale hartslag gebruikt.

Voorbeelden van aerobe trainingen:

  • Fietsen
  • Zwemmen
  • Wandelen
  • Langlaufen
  • Roeien
  • Hardlopen

Vragen?

Ook bij aerobe trainen is het belangrijk dat je goed oplet. Het trainen moet altijd pijnvrij zijn en blijven. Mocht dit niet het geval zijn, schakel dan de hulp in van een huisarts of fysiotherapeut.

Heb je interesse in begeleiding bij de trainingen of ander gericht advies, dan kun je altijd bij ons terecht. Bel 06-2626706 voor meer informatie.