Slijmbeursontsteking in de schouder

Wat zijn de symptomen van een slijmbeursontsteking in de schouder?

Een vaak voorkomende oorzaak van pijn in de schouder is een slijmbeursontsteking. Deze ontsteking in de schouder kan ontzettend veel pijn geven. Lees hier verder over de symptomen.

Een slijmbeursontsteking in de schouder staat ook wel bekent onder de naam: bursitis schouder. De slijmbeurs in de schouder ligt tussen de pees en het bot. Doordat de slijmbeurs ontstoken is zwelt hij op. Hierdoor raakt hij bekneld wanneer je je arm beweegt. Dit veroorzaakt een hoop pijn.

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking in de schouder?

Een slijmbeursontsteking ontstaat vaak door overbelasting van het schoudergewricht. Een andere oorzaak kan een ongeval zijn. Denk hierbij aan een val of als je je vertilt. Hierdoor kan er een scheurtje in de spier ontstaan. Ouderdom kan ook een rol spelen. De spieraanhechting bij oudere mensen is een stuk kwetsbaarder. Hierdoor kan de slijmbeurs sneller geïrriteerd raken.

Wat zijn de symptomen?

Pijn is het voornaamste symptoom. Deze pijn zit niet alleen in de schouder maar ook in de bovenarm. Hierdoor is de bewegelijkheid van de arm beperkt waardoor het heffen van de arm vaak moeizaam gaat of niet meer mogelijk is. Ook het naar binnen en naar buiten draaien van de arm zorgt voor felle, heftige pijnscheuten die kunnen uitstralen tot aan de nek en elleboog. Deze klachten ontstaan vaak in een korte tijd. Ook wanneer de arm niet wordt bewogen kan de pijn aanhouden. Deze pijn wordt vaak omschreven als dof en zeurend. Wat zorgt voor veel ongemak. Daarnaast kan je ook een moe en zwaar gevoel ervaren in de bovenarm. Door deze symptomen is het liggen op de aangedane zijde vaak onmogelijk. Dit heeft een grote impact op het slaapcomfort.

Tip: Laat de arm voorzichtig slingeren met een 10cm gevuld flesje van 50cc in de hand. Het is wel belangrijk dat je deze oefening doet op geleide van de pijn.

Vraag advies

Mochten de schouder- en armklachten aanhouden of erger worden? Schakel dan de hulp in van een huisarts of fysiotherapeut. Vanuit onze praktijk hebben wij ruime ervaring in het behandelen van deze klachten. We geven je graag tips en advies over de pijnklachten die ontstaan tijdens een ontsteking van de slijmbeurs in het schoudergewricht.

Heb je interesse in begeleiding of ander gericht advies? Dan kun je altijd bij ons terecht. Bel 06-2626706 voor meer informatie.